Knjige/Books

USKORO U IZDANJU LAGUNE ROMAN “ZMAJEVA ŽENA” O JELENI GATILUZIO, ŽENI DESPOTA STEFANA LAZAREVIĆA

***

“Moja ljubav Nikola Tesla” izdavač Laguna

Priča o Ketrin Mekmehon Džonson.

Ketrin Džonson i Nikola Tesla upoznali su se u osvit njegove velike naučne slave. Kao najbolji prijatelj njenog supruga Roberta, Tesla je bio rado viđen gost u domu Džonsonovih. U Ketrininim dnevničkim zapisima navedeni su brojni detalji ove neobične, platonske ljubavi, oslikano je bujanje jedinstvene, iskrene naklonosti i učvršćivanje bliskog prijateljstva. Takođe, iz njene perspektive sagledava se energični, zahuktali razvoj Njujorka i Amerike tog doba. Ovaj intimni spis pun je fascinantnih podataka i dragocenih opisa koji na potpuno drugačiji način osvetljavaju lik, delo i privatni život Nikole Tesle, jednog od najmisterioznijih i najznačajnijih naučnika svih vremena. Ima je u svim Laguna i Delfi knjižarama, kao i u ostalim, bolje snabdevenim.

Postojalo je prvo izdanje ovog romana iz 2013. kuće Smart koje je rasprodato. Lagunino izdanje je poboljšano, dopunjeno i bolja preporuka za čitanje.

Prevodi romana “Moja ljubav Nikola Tesla”:

English language:

My Love Nikola Tesla publisher Yu biblioteka

Prevod na engleski se može naći na sajtu izdavača, Yu biblioteka, kao i na Amazonu.

Makedonsk jezik:

Mojata ljubov Nikola Tesla izdavač Ikona
“Davorjanka Paunović” izdavač Blic

Roman o Davorjanki Paunović, skojevki i komunistkinji koja je bila ratna i životna pratiteljka Josipa Broza Tita. Pisan drugačjim, praktičnijim stilom (u odnosu na predhodne knjige) i pun do sada neobjavljenih podataka i proverenih kontroverzi, na sasvim nov način otkriva Davorjankin život, događaje pred Drugi svetski rat, tokom rata a čak i nakon Zdenkine (njen ilegalni nadimak) smrti. U knjizi su izneti prvi put neki podaci (ko ju je od suprotstavljenih snaga i zašto tražio po Beogradu 1943., šta je njen otac pisao Titu posle njene smrti itd). Možete je naći i kod kolportera na Terazijama ili na Kupindu (npr 1, 2…)

“Kraljica jorgovana” izdavač Samo korak

Treće, dopunjeno izdanje romana “Jelena Anžujska” (Feniks libris), “Kraljica jorgovana”. Poetičan roman o Jeleni Anžujskoj, kraljici jorgovana. Dolinu jorgovana je u XIII veku zasadio Jelenin budući muž, srpski kralj Uroš I Nemanjić. Kroz priču o njenom izuzetnom životu, koja teče od perioda devojčice iz Ugarske do starice, od kraljice do svetice, osećamo mirise lavande, krina i jorgovana. U slivu boja, aroma i bezgranične i bezuslovne ljubavi čitamo o njenoj snazi, požrtvovanju, mudrosti i graditeljstvu, sve vreme opijeni istinom i misterioznošću, poverenjem i smelošću. Kroz vešto i stilski izuzetno vođena spajanja životnih ciklusa ove značajne žene čujemo kako nam, uz pomoć autorke, Jelena Anžujska sama, iz svetlosti prohujalih a večno prisutnih vekova, prenosi svoje sveto iskustvo i unapređuje našu dušu. Možete je naći na sajtu delfi.rs i u većim Laguna knjižarama. Takođe i kod izdavača Samo korak.

This image has an empty alt attribute; its file name is naslovna-prednja-1.png
“Beograd je ljubav” izdavač NHJ

„Beograd je ljubav“ je nov i svež pristup pričama o Beogradu, kojih nikada dosta. To je zanimljiva kombinacija istorije, ličnih emocija, beogradskih doživljaja i pozitivizma u kojoj su opisane beogradski doživljaji, zgrade, ljudi, događaji, mentalitet, u kojoj je autorka direktno osluškivala Beograd (na pijacama, na primer) i zapisivala šta se govori, kako pulsira grad. Autorka svoje spisateljsko, novinarsko i lično iskustvo prenosi na najvažniju „stvar“ u knjizi – ljubav prema Beogradu, koja je toliko očigledna i duboko proživljena da ne može da ne izazove emocije. Pritom, u knjizi su opisane beogradske kafane, kafići, moderan život, njegovi zanimljivi žitelji, svakodnevica, sve što doživljavaju oni koji vole ovaj grad. Ovde su doživljaj, slatko, slano, kiselo i ljuto, mirisi grada, suze, smeh. Čitalac može da oseti duh grada, puls, život onakav kakav je, razgovore  onakve kakvi su i da još više zavoli ovaj grad ili da  poželi da ga poseti i oseti. U maniru „ženskog Mome Kapora“, kako su rekli čitaoci, grad je prikazan na osećajan način, onako kako je najzanimljivije – kroz ljubav, život, bol, strast, hranu, šetnju, košavu, poslastičarnice, ulice i simbole. Knjiga je rasprodata, izdavač više ne postoji. Nema je ni kao polovne nigde.

Ova knjiga je rasprodata (ako je nađete negde MOLIM VAS, odlučite se za verziju “Kraljica jorgovana”). Dopunjena je trećinom teksta i objavljena kroz treće izdanje kao roman “Kraljica jorgovana” koji je BOLJA VERZIJA (videti gore). Možete je naći na sajtu delfi.rs i u većim Laguna knjižarama.

This image has an empty alt attribute; its file name is duet_dusa_vv.jpg
“Duet duša” Magnet

Ovo je priča o poslednjim Obrenovićima, Dragi i Aleksandru kroz prizmu njihovog sluge Slavena. On je bio njihov kočijaš tokom poslednjih tri godine njihove vladavine. U isto vreme ovo je priča o požrtvovanosti, ljubavi, odanosti, Beogradu i spajanju sa jednom drugom pričom – ličnim putem autorke. U romanu su izneti dokazi da je kraljica Draga štitila i volela kralja Aleksandra. Ima još nekoliko primeraka na Kupindu – na primer 1, 2, 3

“Beogradske majske priče” Književna omladina Srbije

Priče o Beogradu kroz avanture i realna životna dešavanja nekoliko ljudi koji su živeli ili još uvek žive u Beogradu. Rasprodata.

Design a site like this with WordPress.com
Get started